aquaponics.hu

egy darabka természet

RECENT POSTS

A diófa

Posted by gonczip On március - 8 - 2011 Hozzászólások kikapcsolva

Péntektől kora tavasz

Ezt mondja az időkép! Végre. Naponta nézem mit jósolnak a következő 30 napra, és naponta változik. Ezért minden nap újra kalkulálom mikor mit lehetne csinálni. Jó idő volt a hét végén, tavaszias. Azt nem mondhatom, hogy az építést elkezdtem volna, azt viszont igen hogy a rombolást erősen elkeztem.

A kert 2011 március 3.

A kert 2011 március 3.

Ez a kép március 3-án készült. Aznap reggelre esett pár centi friss hó ezzel adott pont egy hét haladékot a diófának.

A diófa

Ja igen a diófa. Igazából mióta itt lakunk – 4 éve-  kisebb nagyobb intenzitással lebegett fölötte Damoklész kardja. Emlékszem mikor beköltözés után először találkoztam a szomszéd Marika nénivel már szóba került. Marika néni nagyon kedves igazi jó szomszéd, igazi csodálatos pletykázós, mindenről tud és mindenről véleménye van. Hatalmas Loki drukker, nagyon friss,  soha meg nem álló, “fittiparádé” nyugdíjjas. Szóval már rögtön az elején javasolta, hogy vágjam ki azt a fát, mert öreg, nem terem semmit, meg át is lóg és teleszórja a csatornájukat. Igaza volt, mindenben. Az első évben nem volt időm a kertre, lefoglalt a ház rendbe tétele. Aztán szép lassan szorítottam hátrább és hátrább a lomot a kertben. Most elérünk a odáig, hogy a diófának mennie kell. Mennie kell mert öreg, mert nem terem szinte semmit, mert átlóg a szomszédba és teleszórja a csatornát ősszel, de legfőképpen azért mert útban van a passzív üvegházba épített akvapóniás rendszeremnek. Most még van hely hova borítani, később nem lesz. A diófa lett az első áldozat. Szombat dél előtt körbeástam elvágtam a nagy támasztó gyökereit, erre kicsit megdőlt, de sajnos rossz irányba. Egyedül, megfelelő szerszám nélkül kevés voltam hozzá, úgy hagyni viszont nem lehetett már. Rácsörögtem Lacira az apósomra, hogy kéne valami komolyabb kötél, hogy el tudjuk húzni. Most is nagyon nagyot segített rajtam. Rövidesen megérkezett a ” becsületben megaggott” hegymászó felszerelésével, a diófát előbb áthúztuk a helyes irányba a következő körben elfeküdt.

A kert 2011 március 8.

A kert 2011 március 8.

- Mit csinálsz ezzel itt?
- Szétfűrészelem.
- Ahha. Lányfűrész van?
- Az nincs.
- Hmmm… azt hittem van. Sebaj, amíg lekötöd a kötelet hazaugrok érte.

Mire besötétedett a sokat látott diófa a kuglizva szárad az eresz alatt. A gyökér még kicsit pihen a földbe kapaszkodva, egy két csapás a baltával és kint lesz az is. Ez már legyen a Misi dolga, neki igértem a gallyakkal együtt. Misi a másik oldali szomszéd, de ebbe most nem megyek bele elég ennyi név egyszerre, majd legközelebb.

A lényeg ennyi: A diófa ment, pucér az udvar.

A rombolásnak még nincs vége

Hosszú hétvége következik, minden értelemben. Öt szőlőkarónak és 4 tő szőlőnek kell még mennie, mert ők is útban vannak, vagy az épületnek vagy a napnak. Aztán a rombolásnak véget vetünk és belecsapunk az építésbe.

Comments are closed.